Nyár elejei vakáció csoportos mediterrán hajóút Csoportos mediterrán hajóút - MSC Divina

294 800.- Ft -tól
Ajánlat kezdete: 2020.03.22
Ajánlat vége: 2020.03.30
Szolgáltató: Chemol Travel
Város: Genoa, Marseille, Barcelona, Ibiza, Naples, Livorno, Genoa
Ajánlat link:

Szállások:

  • a választott kabinkategóriában

Szöveges leírás, részletek:

Hajóút részletes programleírás

Milyen lesz az út?
Az olasz partoktól Ibizáig - és vissza: a Földközi-tenger nyugati medencéjében tesz meg mintegy 3 ezer kilométert az MSC Divina. Az évnek ebben a szakában általában felhőtlen, szikázó napsütés, igazi strandidő várja az utasainkat, akik a fedélzeten több medence közül válaszhatnak. A kikötőkben izgalmas programok, kulturális csemegék várják azokat, akik a tengeren töltött órák után a szárazföldön barangolnának.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Az MSC Divina a Földközi-tenger nyugati medencéjének legszebb városaiban köt ki - a fakultatív* programlehetőségek változatosak. Egyes helyeken a varázslatos helyi környezet felfedezésére invitáljuk Önöket (pl. Ibiza), másutt kulturális, történelmi csemegékkel szolgálhatunk (pl Pompei). De akad olyan nap is, amikor kellemes barangoláson vehetnek részt utasaink egy-egy hangulatos francia, spanyol vagy olasz városba. A csoportot - a megadott feltételek alapján - magyar nyelvű idegenvezető kíséri, így biztosan nem marad le egyetlen érdekességről sem! Ezt az utat olyan utasoknak ajánljuk, akik hét tengeri napba zsúfolva változatos kulturális programkínálatot keresnek.

Mire számíthat a hajón?
Az MSC Divina egy Fantasia-osztályú hajó, melyet az olasz színésznő-legenda, Sophia Loren tiszteletére kereszteltek Divinának. A fedélzeten a „szokásos” programok (medencék, napozóterasz, spa, színház, kaszinó, stb) mellett olyan különlegességek várják, mint a „Végtelen medence” (különleges tervezésének köszönhetően olyan érzést nyújt, mintha a víz tükre a horizontot „súrolná”), vagy a Swarowski kristályokkal kirakott, káprázatos lépcső. A hajó egy részének tervezésében maga Sophia Loren is részt vett.
 

1. nap

A csoport a kora esti órákban indul autóbusszal Budapestről Olaszország felé.

2. nap - Genova

A délelőtti órákban már az olasz város kikötőjében parkol le az autóbusz. Becsekkolás és a választott kabinok után kezdődhet a fenséges MSC Divina felfedezése! Néhány órával később a monumentális tengerjáró felhúzza a horgonyt, és elindul a napnyugta irányába. A Földközi-tenger horizontján alábukó nap kihagyhatatlan látvány a fedélzetről!

3. nap - Marseille

Nehézségi fok: 2 - közepes
Röviden: Fakultatív program: barangolás két francia városban • Hangulatos buszos utazás a Kennedy Corniche-on (Marseille) • Barangolás a régi kikötőben (Marseille) • Séta a Mazarin-negyedben (Aix-en-Provence)
Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos Kennedy Corniche-on halad, amely közvetlenül a tengerparton kanyarog. A Földközi-tenger ostromló hullámait álló part menti sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre valamint a szomszédos „Les Iles” szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült, karcsú templom mellől fantasztikus fotókat lőhet az alant elterülő tengerről és a városról is. Majd a Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, mielőtt a régi kikötő (Vieux Port) hangulatos környékét fedezheti fel némi szabadidő keretében. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája.
Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi negyedben tett séta a Mazarin negyedbe vezet, mely egykor a városi nemesség lakóhelye volt - ma pedig évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred kezenyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

4. nap - Barcelona

Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Félnapos barangolás a katalán főváros legszebb helyein · Montjuic-hegy · La Sagrada Família · Placa de Catalunya/La Rambla
Leírás: A csodálatos Barcelona megér egy látogatás - félnapos, fakultatív* kirándulásunk a katalán főváros legszebb látnivalóihoz kalauzol el! A kikötőből a csoport a város fő sugárútjai és terei felé veszi az irányt. A Montjuic hegyen rövid fotózkodásra megállnak - innen lélegzetelállító kilátás nyílik a településre! A másfél évszázada folyamatosan épülő Sagrada Família templomot - Gaudí meghökkentő mesterművét - a csoport kívülről tekinti meg, akárcsak a Barcelona katedrálist, mely a középkor utolsó évszázadaiban épült. A Placa de Catalunya téren pedig egy kis shopping terápiára várják a kirándulókat a környék árusai...
Fontos megjegyzés: ünnepnapok valamint vasárnap délutánra eső kirándulások esetében az utolsó megálló (vásárlás) a La Rambla-n van. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

5. nap - Ibiza

Nehézségi fok: 1 - könnyű
Röviden: Fakultatív program: Barangolás Ibiza mesés tájain · Panoráma Es Cubells gyönyörű öblénél · Cala Conta
Leírás: Fedezze fel a gyönyörű spanyol sziget legvarázslatosabb tájait - gyönyörködjön a lélegzetelállító panorámában. A fakultatív* kirándulás buszos transzferrel indul: az első megálló Es Cubells, egy hangulatos, csöndes öböl a sziget déli partjainál, ahonnan festővászonra kívánkozó kilátás nyílik a tengerre. A horizontba olvadva még a távoli Formentera szigetét is megpillanthatja! A következő megálló egy kilátópont, ahonnan a Földközi-tengerből kimagasló, Es Vedrá sziklaformációt csodálhatja meg. Majd Cala Conta következik, ahonnan a gyönyörű kék tengert csodálhatja meg. Ezt követően visszatérés Ibizára a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a programon kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de vegyék figyelembe, hogy a kirándulás során hosszabb szakaszokat sétálva kell megtenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa sem lift nem található. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy a hajóra történő beszállást követően keressék fel a ’Shore Excursions’ Desk’-et, hogy a szükséges előkészületeket megejthessék. Kérjük vegyék figyelembe azt is, hogy Cala Conta és Cala D’Hort talaja sziklás és lejtős.

6. nap - Tengeri nap

A spanyol partoktól az olasz csizma felé haladó MSC Divina ezen a napon nem köt ki - az egész napot a gyönyörű kék tengeren tölthetik. Fedezzen fel új ízeket - a 6 étterem és 13 bár kínálata kimeríthetetlen lehetőségeket tartalmaz. Ha még nem tette volna, mindenképpen próbálja ki: milyen érzés a tengereket szelve sportolni: különböző labdajátékok várják: tenisz, squash. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban, vegyen részt egy feledhetetlen show-n a fedélzeti színházban, vagy nézze meg a legújabb kasszasikereket a 4D moziban.
A gyerekeket tematikus szobák és életkoruknak megfelelő foglalkozások várják, miközben a szülők felfedezhetik a díjnyertes Aurea Spa wellnesz részleg fantasztikus kínálatát. Ha úgy érzi, már mindent látott: egy koktéllal a kezében dőljön hátra valamelyik medence partján egy napozóágyban és élvezze, ahogy a szikrázó napsütésben a hajó méltóságteljesen szeli át a Földközi-tenger végtelen hullámait!

7. nap - Nápoly

Nehézségi fok: 3 - Megerőltető
Röviden: Fakultatív program: A Vezúv és barangolás Pompeii romjainál · Séta a Vezúv kráteréhez · Az ókori rómaiak hétköznapjai és élete
Leírás: A gyönyörű Nápolyi-öbölt a város ikonikus látképét a Vezúv hegy dominálja, melynek legmagasabb pontja jelenleg 1300 méterrel magasodik a tenger vízszintje fölé. A környéket, melynek tragikus történelme világszerte jól ismert, fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. A vulkán ie. 79-ben történt kitörése két római települést pusztított el: Pompeii-t és Herculaneumot - ezeket csak évszázadokkal később, az 1700-as években fedezte fel ismét Európa.
Vegyen részt egy vezetett sétán, amely egészen a kráterhez visz, ahonnan a csodálatos Nápolyi-öbölre is lélegzetelállító kilátás nyílik. Innen a csoport Pompeii-hez megy. Az egykor virágzó, gazdag település nevét egy borzalmas tragédia tette világszerte ismertté: néhány perc alatt megpecsételődött az ott élők sorsa, amikor a Vezúv bő két évezreddel ezelőtt egy augusztusi napon kitört... A város évszázadokon át hevert a méteres hamu, törmelék alatt, mielőtt az 1700-as évek közepén megkezdődtek a feltárások. Az ezt követő időszakban egyre-másra kerültek napvilágra leletek. Ezek nem csak helyi történeti érdekességgel bírtak, de az ókori rómaiak mindennapjaiba is bepillantást engedtek: előkerültek fogyasztási cikkek is, mint például kenyér és méz. A lenyűgöző séta ezekbe a történelmi korokba vezet vissza. A látogatás végén pedig egy hangulatos étteremben várják finom falatokkal, és egy különleges ékszergyárban is megállnak, ahol az alapanyagot a korall jelenti...
Fontos megjegyzés: kényelmes cipő viselete ajánlott, a kráterre feljutás kb. 30 perc sétát jelent. Rossz idő esetén a vendégek Nápolyba mennek kirándulásra. A kiránduláson mozgásukban korlátozott valamint szívproblémákkal küzdő utasaink nem vehetnek részt.

8. nap - Livorno

Nehézségi fok: 2 - Közepes
Röviden: Fakultatív program: Utazás a toszkán tájakon · Séta Siena városában ·  Gimignano felfedezése
Leírás: Csatlakozzon hozzánk a hamisítatlan toszkán tájak felfedezésére, gyönyörködjön az olasz vidék szépségében ezen a fakultatív* kiránduláson! Siena, a világhírű, városfallal körülvett település lesz az első megálló közel két óra buszos utazást követően. A várost gyalogszerrel fedezik fel a kirándulók: St. Domenico bazilika, a fekete és fehér márványból épült katedrális, a Piazza del Campo és a gyönyörű Városháza lépület is sorra kerül. Rövid szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, melyet a helyi éttermek specialitásainak közelebbi tanulmányozására is felhasználhat - majd irány San Gimignano. A csoport ide egy órás, buszos utazást követően érkezik meg - a busz ismét a meseszép Toszkának fantasztikus tájain kanyarog. A település a középkorban gazdag város volt: zarándokútvonal mentén feküdt és kereskedők is gyakran megfordultak falai között.  Ennek az évszázadokkal ezelőtt volt jólétnek a nyomai a mai napig látszanak a megerősített falakon és őrtornyokban. A szűk sikátorokat, hangulatos, macskaköves tereket önállóan fedezheti fel, majd a busz a kikötőbe visz vissza.
Fontos megjegyzés: A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap - Genova

Az MSC Divina a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Utazási információk

Időpont: 2020. május 22-30.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Divina
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő