Mesés Perzsia csoportos perzsa hajóút Csoportos perzsa hajóút - MSC Bellissima

264 900.- Ft -tól
Ajánlat kezdete: 2020.03.13
Ajánlat vége: 2020.03.21
Szolgáltató: Chemol Travel
Város: Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Is, Doha, Dubai
Ajánlat link:

Szállások:

  • a választott kabinkategóriában

Szöveges leírás, részletek:

Hajóút részletes programleírás

Fedezze fel az Arab-félsziget csillogó metropoliszait, utazzon az MSC flotta legújabb főhajójával a Perzsa-öböl egzotikus zugaiban! A kiránduláson nem csak az irigyelt nagyvárosokat - Dubajt, Dohát, Abu Dhabit ismerheti meg, de olyan különleges élményekben lehet része, mint például egy sivatagi túra luxus terepjárókon. Látogasson el a Zájed sejk által megálmodott, páratlan sziget-rezervátumra, ahol állatok ezrei élnek békés körülmények között. Vagy barangoljon a hangulatos arab bazárokba, alkudozzon a kereskedőkkel, igyon meg egy finom keleti teát a pazar Emirates Hotelben!
A kiránduláson egy igazi high-tech csoda, a 21. század mérnöki zsenialitásának bizonyítéka, az MSC Bellissima kíséri el. Az impozáns tengerjárón szinte bármit lehet - csak unatkozni nem. A család minden tagja és minden korosztály találhat magának kedvére való programot: a fedélzeti medencéktől az aquaparkon át, a kaszinótól a színházig, spa- és wellness szolgáltatások, sportpályák, és tucatnyi hangulatos étterem, bár, lounge várja az utazókat. Tartson velünk egy feledhetetlen utazásra az ezeregy éjszaka varázslatos világába!
 

1. nap

Első nap a csoport menetrendszerinti járattal repül Dubajba, ahol érkezést követően transzferbusszal utaznak a szállodába.

2. nap - Dubaj

Reggeli után a csoport kicsekkol a szállodából - az éjszakát már az MSC Bellissima fedélzetén töltik! De előtte egy ajándék városnéző kirándulásra invitáljuk, ami a világ egyik legirigyeltebb, és legmodernebb városának legszebb, legérdekesebb látnivalóihoz kalauzol el. A varázslatos utazás a modern metropolisz egyik központjában, a Dubaj Marinánál indul. Fedezze fel ezt a szabad szellemű, “város a városban” helyet, mielőtt a Dzsumeira Pálma (Palm, Jumeirah) mesterséges szigetre visz tovább a busz. Itt rövid fotózkodásra is lehetősége lesz az ikonikus Atlantis Hotel épületénél. Souk Madinat Jumeirah szűk utcácskáin, zajos bazárjainál rövid szabadidős programot tölthet el - és felfedezheti a középkori arab városok mintájára épült helyet. A városnéző kirándulás a Dubai Mall-nál ér véget. Itt lehetőség van a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a legfelső, 124. emeleti szintjén található kilátóteraszra is felmenni (a 45 dolláros belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza).
A kirándulás után irány a kikötő: ahol már indulásra készen vár az MSC Bellissima!

3. nap - Abu Dhabi

Az MSC Bellissima először az Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban köt ki, amely ma talán a világ leglenyűgözőbb építészeti remekeinek, futurisztikus felhőkarcolóknak és pompás mecseteknek ad otthont. A napot töltheti a fedélzeten, vagy vegyen részt valamelyik, vagy akár mindkét fakultatív* kirándulásunkon! A délelőtti órákban az első kirándulás városnéző látogatásra invitál. A kikötőből a Zájed sejk mecsetbe vezet, amely a világ egyik legnagyobb mecsete, egyben a „neo-iszlám” néven emlegetett építészeti stílus egy igazi remekműve. A mecset külső területeit mintegy ezer oszlop határolja, melyeket összesen több, mint 20 ezer márvány panel borít, a díszítést mérhetetlen mennyiségű féldrágakő teszi teljessé: lazurit, piros agát, ametiszt, kagylóhéj, gyöngyház... A következő programpont egy kellemes kirándulás a gyönyörű Corniche úton - és keresztül az egész városon, melyet nem véletlenül hívnak az „Arábiai Manhattan-nek”. Az ultramodern felhőkarcolók árnyékában az út az Emirates Palace Hotel luxus épületéhez vezet, melynél a csoport rövid fotózkodásra megáll (megtekintés csak kívülről). A kirándulás a Manarat Al Szaadjatnál ér véget: a különleges látogatóközpontban lenyűgöző tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.
Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.
Ez a kirándulás kombinálható a délutáni fakultatív* programmal is: Élvezze a városból nyíló, pazar kilátást, Abu Dhabi kozmopolita atmoszféráját, tágas utcáit és az ezernyi hektáron ültetett, élénk zöld fáit. Mindezeket megismerheti ezen a kellemes kiránduláson, melynek megkoronázása egy hagyományos angol tea-szertartás a csillogó Emirates Palace Hotelben. A Lulu sziget aranyló homokdűnéi és az öböl zafír színű vize épp úgy a kihagyhatatlan látnivalók közé kívánkozik, mint az exkluzív Corniche út - Abu Dhabi szupergazdag elitének lakóhelye. Az Emirates Palace Hotelbe érkezés előtt készüljön fel egy páratlan kirándulásra a város kecses felhőkarcolói között - a lenyűgöző épületek árnyékában és a hullámtörő negyednél fényképész képességeit is próbára teheti! Az Emirates Palace Hotel 1,3 kilométer hosszan elnyúló, fehér homokos magánstrandjával és 85 hektárnyi, gondosan ápolt kertjeivel az egész város egyik legelbűvölőbb látványossága. A kapuk mögött a tündérmesék birodalma tárulkozik fel, ahol még a levegőből is a luxus és földön túli békét ontó atmoszféra árad - igazi paradicsom! A kirándulók egy finom délutáni tea erejéig megpihennek a fantasztikus szállóban, majd a Saadyat sziget kulturális negyedébe látogatnak el.
Fontos megjegyzés: kérjük, hogy az időjárási körülményeknek megfelelő, laza elegáns ruhákat válasszon. Férfiak számára ajánlott: galléros póló (rövid ujjú), hosszú nadrág, zárt cipő. Kérjük, ne viseljen edző cipőt, papucsot, pólót vagy rövid nadrágot. Hölgyek számára: hosszú nadrág vagy szoknya, hosszú ujjú fölső, zárt vagy nyitott cipő. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

4. nap - Sir Bani Yas Island

A már elhunyt Zájed bin Ál Nahján sejk élete egyik fő műveként tekintett erre a valóra vált álomra: a Sir Bani Yas szigeten kialakított, békés vadvédelmi rezervátumra. A csodálatosan gazdag élővilággal rendelkező szigeten megannyi őshonos, valamint számos messziről idehozott, védett faj éli békés napjait. A lenyűgöző látványosságot fakultatív* kirándulásunkon Ön is megismerheti! A „Zöldülő Sivatag” program részeként számos fejlesztést hajtottak végre, mellyel az egykoron sivár, homokos környezetet lakhatóvá és élhetőbbé varázsolták.
A sziget Zajed sejk öröksége az utókor számára, ahol az egykori vezető elképzelései, a természet és ember harmóniájáról valóra váltak. A 160 négyzetkilométer alapterületű rezervátumban mintegy 10 ezer állat él vadon: gazellákkal, struccokkal, zsiráfokkal is találkozhat. A csoport a történelmi solymászatnál is megáll, ahol sok-sok érdekességet megtudhat a szigetről és a hely történelméről.
Fontos információ: a kiránduláson mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Sportos öltözet, valamint naptej használata ajánlott! A programon 4 évesnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt. Természetes okokból előre nem garantálható - bár nagyon valószínű - az állatok megtekintése. A túra köralakban kerüli meg a szigetet, biztonsági okokból a rezervátumtól valamelyest távolabb haladnak a látogatók.

5. nap - Tengeren

A Perzsa-öböl zafír hullámait szelve az ötödik napon az MSC Bellissima nem köt ki - adott hát a lehetőség, hogy az egész napot a „gyönyörű” hajó (- neve olaszul ezt jelenti) tengernyi programjaival töltse el! Az ultramodern, mégis kecsesen elegáns tengerjáró a mediterrán életérzés és vendégszeretet jegyében épült. Kóstolja végig a fedélzeti éttermek fantasztikus ételkölteményeit, a tucatnyi bár, lounge és étterem mindegyike sajátos ízvilággal és hangulattal várja a betérőket.
Ha aktív kikapcsolódást keres, próbálja ki magát a számtalan sportpálya egyikén - köztük a világ leghosszabb tengeri drótkötélpályáján! Ha viszont a háborítatlan nyugalomra vágyik: rendeljen magának egy ízletes és hűsítő koktélt valamelyik bárból majd dőljön hátra egy kényelmes napágyban valamelyik gyönyörű medence partján.
A több emeltnyi hajó zsúfolásig meg van pakolva élményekkel: a Cirque de Soleil at Sea fantasztikus showműsorai például életre szóló élményekről gondoskodnak, az 5D moziban a legnagyobb kasszasikereket nézheti meg, ha pedig színes-hangulatos kavalkádra vágyna, akkor keresse fel a pókerszobát vagy az éjszakánként neonárban úszó kaszinót.
A művészetek kedvelői kortárs alkotásokat tekinthetnek meg a fotókiállításon, valamint a művészeti galériában. Ha a zsongás után csöndes, nyugodt perceket keres, akkor a fedélzeti könyvtárban felütheti kedvenc kötetét, a test és lélek egészét felfrissítő spa kezelés várja Önt a díjnyertes Aurea spa részlegen. Az MSC flotta legújabb tagjának a fedélzetén mindenki megtalálja a számára kedves programot - a legkisebb korosztálytól az idősekig!

6. nap - Doha

A tenger végtelen hullámai után a sivatag ugyancsak végtelen homokóceánját is meghódíthatja. Fakultatív* kirándulásunk Dél-Katar dűnéi közé kalauzol el - feledhetetlen program! A kirándulók hat fős csoportokban négykerékmeghajtásos luxusautókba szállnak, majd Doha kikötőjéből az olajmezők és olajtornyok mellett először a Sealine tengerparthoz hajtanak. A tapasztalt sofőrök itt az abroncsokban csökkentik a légnyomást, majd irány a sivatag! A zötykölődés közben fantasztikus panorámában gyönyörködhet a Szaúd-Arábiával közös határvidéken. A sivatag békéjét az autókból kiszállva is élvezhetik - majd egy hasonlóan lélegzetelállító utat meghódítva a kirándulók ismét a kikötőben találják magukat.
Fontos megjegyzés: a sivatagi túra magyar nyelvű idegenvezetés nélkül érhető el. Egy autóban legfeljebb 6 ember utazhat, a kirándulás elején a sofőr a legfontosabb tudnivalókat angol nyelven közli. A résztvevők lehetőség szerint könnyű lábbelit viseljenek. A kiránduláson csak jó egészségügyi állapotban levő utasaink vehetnek részt. Mozgássérült, hát- és nyakproblémákkal küzdő utasaink, valamint terhes nők nem vehetnek részt azon. A kiránduláson csak 3 évnél idősebb utasaink vehetnek részt.

7. nap - Doha

Fedezze fel az egzotikus Doha legszebb látnivalóit egy félnapos, fakultatív* kiránduláson! A katari főváros a hagyományos építészeti megoldásokat ötvözi a legmodernebb technológiákkal – így teremtettek teljesen egyedi atmoszférát a sivatag és a tenger ölelésében épült városban. A kikötő mellett található Iszlám Művészetek Múzeumától kikanyarodva a busz rövid megállót tart a tengerparti promenádnál, ahol lenyűgöző fotókat készíthet az ultramodern város látképével a háttérben... A következő megálló Katar Gyöngye: egy mesterséges sziget, amelynek az alakja osztrigára emlékeztet - egy jól megtermett, 400 hektáros osztrigára! A 32 kilométer hosszú partszakaszon még most is épülőfélben vannak az ide tervezett luxus lakások.
Az utolsó megálló a Souq Waqif, egy hatalmas, belvárosi bazár, amely az 1800-as években épült - és amelyet az utolsó gerendáig felújítottak néhány éve, kizárólag hagyományos építőanyagokat alkalmazva. A zsúfolt piacon az árusok aprócska bazárjai roskadoznak a földi javaktól: különleges textíliáktól az aranyon át a keleti fűszerekig mindent megtalál itt! Készüljön fel: a souq olyan élmény, amely minden érzékszervet alaposan igénybe vesz! A barangolás után visszatérés a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson vetített film kizárólag angol nyelven elérhető. Kérjük, hogy olyan ruházatot viseljenek, amely a térdet és vállakat elfedi, kényelmes cipő és sapka viselete ajánlott. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

8. nap - Dubaj

A hajó visszaér Dubajba: fakultatív* kirándulásunkon gyalogosan fedezheti fel az óvárosi részeket. A félnapos barangolás a legszebb, történelmi látványosságokhoz kalauzol el. A település központját busszal közelítik meg a kirándulók, közben az odafelé úton rövid fotózkodás erejéig megállnak a Dubaj-patak - igazából egy sósvízű öböl - mellett. Az Al-Basztakija negyed a széltornyokkal épült, régi házairól ismert. Ez az évszázados megoldás már jóval az első elektromos légkondicionáló berendezések megjelenése előtt kellemes, hűs beltereket tett lehetővé - ami a sivatag tőszomszédságában páratlan előnyt jelenthetett! A csoport a textil piacot is felkeresi. Az utolsó megálló pedig a Dubaj Múzeum, amely az 1700 évekből fennmaradt Al Fahidi erőd falain belül található. Itt egy órát szabadon barangolhat, majd a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mintegy három órát kell állni és sétálni - mozgásukban korlátozott utasaink számára az ezen való részvétel nem ajánlott.

9. nap - Dubaj - Budapest

A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak. Dubajból közvetlen járattal indulnak vissza Budapestre. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Mi biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos közel-keleti körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Utazási információk

Időpont: 2020. március 13-21.
Időtartam: utazással együtt 9nap/8éj
Hajó: MSC Bellissima
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő