Ariel hercegnő csoportos mediterrán húsvéti hajóú Csoportos mediterrán húsvéti hajóút - MSC Fantasia

350 400.- Ft -tól
Ajánlat kezdete: 2020.04.10
Ajánlat vége: 2020.04.18
Szolgáltató: Chemol Travel
Város: Genoa, Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Palma de Mallorca Valencia, Marseille, Genoa
Ajánlat link:

Szállások:

  • a választott kabinkategóriában

Szöveges leírás, részletek:

Hajóút részletes programleírás

Mediterrán pezsgés, hangulatos városok várják egy igazi, tavaszindító kiránduláson, amely a Földközi-tenger nyugati medencéjének legszebb tájaira kalauzolja el. Hét éjszaka a tengeren, egy kisebb sziget méretével vetekedő, impozáns és modern óceánjáró fedélzetén. Ne maradjon le élete legemlékezetesebb utazásáról! A kikötői programok mellett az önfeledt szórakozásról az MSC flotta ékköve, az MSC Fantasia gondoskodik.
 

1. nap - Indulás!

A csoport első nap az esti órákban buszra száll és útnak indul a gyönyörű Észak-Itália felé.

2. nap

Beszállás! A csoport már a délelőtti órákban megérkezik Genovába, a check-in és a beszállást követően a választott kabinok elfoglalása következik. Az esti órákban a lenyűgöző MSC Fantasia felhúzza a horgonyt és az olasz csizma partjait követve délkeleti irányba fordul. A vacsorát már a fedélzeten költheti el!
Töltse az első órákat azzal, hogy alaposan feltérképezi a hajót, amely a következő hét nap során második otthonává válik. Az MSC Fantasian csupán egyetlen dolog lehetetlen: unatkozni! Tucatnyi étterem, bár és kávézó várja, mindegyik külön hangulattal és változatos kínálattal csábít. A tenger közepén sem kell lemondani a vizes örömökről: több medence, valamint a fedélzeti aquapark is fantasztikus lehetőségeket tartogat.
Az éjszakában ragyogó neonfények gyúlnak, a hajó pedig szinte új életre kel. A színház és a kaszinó, a hajnalig tartó tánc a diszkóban: ezekért tényleg megéri kihagyni néhány órányi alvást!

3. nap - Civitavecchia Római kirándulás

Minden sarkon a történelmi korok köszönnek vissza, az egyedülálló olasz életérzést most Ön is felfedezheti egy félnapos fakultatív* kiránduláson Rómában! A kirándulók a lenyűgöző mediterrán tájakon kanyarogva körülbelül másfél óra alatt érik el az olasz főváros szívét, majd buszos felfedezőútra indulnak. A városnézés Róma ikonikus helyeit érinti: Circus Maximus, Colossem, Constantinus diadalíve és a Palatina is... Majd a buszról leszállva másfélórás sétán fedezheti fel a legszebb látványosságokat: a filmekből is jól ismert Trevi-kutat, a fantasztikus állapotban fennmaradt Panteont és a Piazza Navonát is megnézik a kirándulók. Rövid ebédszünetet követően a San Pietron álló Bernini oszlopokhoz látogatnak, melynek környékét egy órás szabadprogram keretében mindenki önállóan fedezheti fel. Lehetőség van a Bazilikát is meglátogatni, mielőtt a busszal a kikötőbe indulnak vissza.
Fontos megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát esetenként rövid értesítési határidővel bezárhatják, amelyre az MSC-nek nincs hatása (vatikáni programok). A Bazilika látogathatóságát a kirándulás során erősítik meg, de a bejáratnál hosszabb sorok lehetnek. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a program hosszabb sétát tartalmaz. Mozgáskorlátozott utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, a kerekesszéknek pedig összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Kérjük, hogy kerekesszékes utasaink keressék fel a fedélzeti „Shore Excursions’ Desk” pultot a felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet meg tudja tenni.

4. nap - Palermo Szicília kincsei

Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, fedezze fel Palermo legszebb látványosságait, köztük a Quattro Cantit, a Piazza Politeamat és a Teatro Massimot! A csoport úticélja Monreale, egy hangulatos, ízig-vérig mediterrán olasz városka a Monte Caputo oldalában, Palermotól nyolc kilométernyire. Megérkezve szabadon fedezheti fel a szicíliai nagyhercegek egykori kedvelt települését. A kirándulás során a helyi katedrálist is felkeresik, ahol az Ó- és Újszövetség történetei által ihletett, aranyozott életképeket tekintheti meg. Majd Palermoban a csoport felkeresi az arab és normann hatások lenyűgöző ötvözetét tükröző katedrális épületét, amely egyben számos kora középkori király végső nyughelye is. A “Casa Professa” egy másik jelentős vallási helyszín, ahova a csoport ellátogat – ez egyben a város egyik legszebb barokk temploma is. A kirándulás a Mercato di San Lorenzonál ér véget, ahol a helyi kereskedők portékáiból válogatva tökéletesítheti alkudozási taktikáit, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: A Monreale-i székesegyház bejáratához néhány foknyi lépcsőt kell megmászni. Ünnepnapok és különleges rendezvények alkalmával a katedrális zárva tart, ilyen esetekben a csoport csupán kívülről tekinti meg az épületet. A kirándulás során egyenetlen talajon is kell járni, kerekesszékes utasaink nem vehetnek ezen részt. Mozgáskorlátozott utasaink kérjük mérlegeljék a részvételt a fentiek tükrében. A kirándulás végén az audiokommentárt kifogástalan állapotban kell visszaszolgáltatni. Bármely kárt, vagy a készülék elveszítését a vendégnek kell megtérítenie.

5. nap - Cagliari A mesés Szardínia

Barangoljon a régmúlt emlékei között, fedezzen fel mesés tájakat és csodaszép templomokat ezen a fakultatív* kirándulásunkon! A csoport busszal olyan nevezetességek mellett halad el, mint az 1700-as években épült Bonariai Miasszonyunk Bazilika, vagy a Poetto Beach. De a végső úti cél még ezeknél is szebb: a Parco di Monte Urpinu. Ez a csodás park a város közepén az itt élők kedvelt szabadidős helye, ahonnan fényképre kívánkozó kilátás nyílik az óvárosi részre. Rövid pihenőt követően a csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. A 17. században épült Porta Cristina a kiindulópont: a kirándulók a 12/14. században épült székesegyház mellett elhaladva az Elefánttoronyhoz érkeznek. A középkorban épült, hófehér torony az oldalán kapaszkodó elefánt szoborról kapta a nevét. A környező utcákat szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti, mielőtt a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni, ezért mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékkel közlekedő utasaink azon nem vehetnek részt.

6. nap - Palma de Mallorca Bikaviadalok helyszínén

Isten hozta Spanyolország legszebb szigetén, a gyönyörű Mallorcán! A Földközi-tenger igazi ékszerdobozát fakultatív* kirándulásunkon is felfedezheti, olyan nevezetességeket keresve fel, mint a híres gótikus negyed és az ott található Bellver kastély. Készen áll az utazásra? A csoport első megállója a fantasztikus Barrio Gótico (gótikus negyed), ahol az 1200-as években épült székesegyházat is felkeresheti. Innen a spanyol hagyományok igazi centrumába, a ‘Plaza de Toros’-hoz vezet az út. Ismerős név? Nem véletlenül: az arénában a mai napig rendeznek bikaviadalokat... Egy közeli üzemben pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert és lenyűgöző helyi mesterséggel ismerkedhet meg. Az üzemben készülnek a gyöngyutánzatok: a világszerte ismert és keresett különlegességeket csak szakértők tudják megkülönböztetni az igazgyöngyöktől.
Fontos megjegyzés: ünnepnapokon és különleges események alkalmával a katedrális zárva tart, ilyenkor a látogatás az épület külső megtekintésére korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljen. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és/vagy kerekesszékkel közlekedő utasaink nem vehetnek részt. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, a Katedrálishoz a buszparkolóból kb. 100 lépcsőfokon át vezet az út.

7. nap - Valencia

A római kor óta lakott Valencia mindenképpen megér egy látogatást! A Turia folyó két partján elterülő, pezsgő modern város le sem tagadhatná mediterrán gyökereit, a hangulatos kavalkádot Ön is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon! A túra egy buszos utazással kezdődik, ami a gyönyörű település számos nevezetessége mellett halad el a város hangulatos terei és utcácskái között. A központban a kirándulók elhagyják az autóbuszt és barangolásra indulnak a gótikus épületek árnyékában. Az Elhagyott Asszonyunk Bazilikára külön időt szentelnek: a gótikus, barokk és román stílusok lenyűgöző kavalkádjában épült templomnál számtalan remek fotólehetőség kínálkozik! De ezt követően sem érdemes nagyon eldugni a fényképezőgépeket: a Tudományok és Művészetek negyedénél, egy hatalmas múzeum és mozi mellett újabb irigylésre méltó képek készülhetnek - az épület futurisztikus megjelenése miatt világszerte ismert.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepségek alkalmával a Katedrálist a kirándulók egyénileg kereshetik föl, miután az idegenvezetőtől eligazítást kaptak. Bizonyos napokon a katedrális zárva tarthat, ilyenkor a látogatás csak külső megtekintésre korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz sem rámpát sem lifttel nem rendelkezik. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy beszállást követően keressék fel a fedélzeti ‘Shore Excursions’Desk’ pultot, hogy a szükséges előkészületeket a szervezők meg tudják ejteni.

8. nap - Marseille Bájos francia városokban barangolva

Egy nap - két elragadó francia város várja fakultatív* kirándulásunkon! Az egész napos program Marseille-be és az elbűvölő Aix en-Provence-ba kalauzol el. A tengerpartot követő Kennedy Corniche-on kanyarogva a kirándulók a buszról nézik meg a „Les Iles” szigeteket, miközben a város fölé tornyosuló szikla csúcsán álló Notre Dame de la Garde bazilika felé tartanak. A fényképezőgépet tartsa kézközelben: a neobizánci bazilika oldalából fantasztikus kilátás nyílik a tengerre és Marseille egészére is. Innen a Palais Longchamps-on keresztül a régi kikötőbe (Vieux Port) vezet az út, ahol némi szabadidőt tölthetnek el a tucatnyi kávézó, étterem egyikében. Ha pedig egy kis shoppingra van kiéhezve: a közeli Centre Bourse felkeresésére is lesz lehetőség.
Majd egy 40 perces buszos utazás vár a csoportra a gyönyörű provence-i tájakon. Aix-en-Provence a pezsgő egyetemi életéről, valamint a fantasztikus spa lehetőségekről ismert bájos település, ami utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából. A gyönyörű, évszázados fák által szegélyezett Cours Mirabeau sugárúton áthaladva a cél 17. században épült Mazarin negyed. A gyönyörű Quatre Dauphins (négy delfin) palotánál a delfinekkel díszített, híres szökőkutat, valamint a Szent Megváltó Katedrálist is megtekintik. A kirándulóknak ezt követően némi szabadidő áll rendelkezésükre, hogy az 5-17. század építészeti örökségét felfedezzék, majd visszatérés a kikötőbe.
Fontos információ: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni és lépcsőt is kell mászni, ezért kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni azon. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentieket mérlegeljék. Az ebéd árát (opcionális) a kirándulás nem tartalmazza. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Bizonyos városi események alkalmával a Notre Dame de la Garde nem látogatható – ebben az esetben a csoport a Marseille Székesegyházat keresi fel.

9. nap - Úton hazafelé

Az MSC Fantasia a reggeli órákban kiköt az olasz partoknál. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy életre szóló élménnyekkel gazdagabban tér vissza a tavaszi kikapcsolódásból, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travellel utazók körében köszönthetjük majd Önt!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Utazási információk

Időpont: 2020. április 10-18.
Időtartam: utazással együtt 9nap/7éj
Hajó: MSC Fantasia
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő